| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Nedelja - četvrtak  9:00 – 16:00 časova


Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

ponedeljak i sreda 10.00 - 13.00

Praznici

Adresa
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
KAIRO
EGIPAT

Telefeon: + 202 / 2735-40-61 Lokacija/Mapa
Telefeon: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Konzularna nadležnost
Fax:          + 202 / 2735-39-13 Počasni konzuli
E-mail: serbia@serbiaeg.com; embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Veb sajt: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Lični izaslanik predsednika Sisija u Ambasadi Srbije

Egipatski predsednik Sisi poslao je 14. o.m. ličnog izaslanika (Chamberlain of the Presidency) u Ambasadu R. Srbije u Kairu sa ciljem da prenese čestitke povodom obeležavanja državnog praznika Republike Srbije – Sretenja.
Ambasador J. Vukadinović je u razgovoru sa visokim gostom izrazio spremnost za produbljivanje odnosa dve zemlje u svim sferama, apostrofirajući saradnju u oblasti sporta u narednom periodu i potrebu intenziviranja aktivnosti na ekonomskom i kulturnom planu.
Analizirana je i trenutna politička i bezbednosna situacija u Egiptu u svetlu predstojećih predsedničkih izbora.

 


Dan državnosti 2018. i Dan vojske Srbije

Kairo, 11.februar 2018 – Povodom Dana državnosti i Dana vojske Republike Srbije, Jugoslav Vukadinović, ambasador republike Srbije, i potpukovnik Zvezdan Kričak, izaslanik odbrane, bili su domaćini prijema u hotelu Mariot u Kairu 11. februara 2018., kome je prisustvovalo više od 200 gostiju kao što su visoki zvaničnici vladinih institucija, vojske, policijski generali, predstavnici MFA Egipta, predstavnici grčke i koptske crkve, članovi diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, predstavnici iz oblasti intelektualnog, političkog, poslovnog, umetničkog i medijskog života, kao i srpske zajednice u Kairu.

 

Foto galerija
 


OBAVEŠTENJE O STUPANJU NA SNAGU ODLUKA O UKIDANJU VIZA ZA ZA NOSIOCE OBIČNIH PASOŠA REPUBLIKE SRBIJE I ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN


Odluka Vlade R. Srbije o ukidanju  viza za nosioce običnih PI Islamske Republike Iran stupila je na snagu 2. septembra 2017. godine.
Odluka Vlade Islamske Republike Iran o ukidanju viza za nosioce običnih PI Republike Srbije stupila je na snagu 1. novembra 2017.godine.
Od ovih datuma nosioci običnih pasoša Republike Srbije i Islamske Republike Iran imaju pravo na ulazak, tranzit i boravak na teritoriji druge zemlje bez vize u trajanju do 30 dana.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova