| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Nedelja - četvrtak  9:00 – 16:00 časova


Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

ponedeljak i sreda 10.00 - 13.00

Praznici

Adresa
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
KAIRO
EGIPAT

Telefeon: + 202 / 2735-40-61 Lokacija/Mapa
Telefeon: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Konzularna nadležnost
Fax:          + 202 / 2735-39-13 Počasni konzuli
E-mail: serbia@serbiaeg.com; embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Veb sajt: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Skup žena članica Woman Association of Cairo u Ambasadi Republike Srbije

U ambasadi Republike Srbije 10.10.2018 supruga ambasadora i ambasador su ugostili žene članice Woman Association of Cairo. WA je zajednica žena koje govore engleski jezik, svih nacionalnosti, godina, veroispovesti koje učestvuju u društvenim i kulturnim aktivnostima. Ona pruža informacije o državi prijema, Egiptu, i državama svih učlanjenih žena. WA pruža svoj doprinos lokalnim dobrotvornim organizacijama kako bi se ukazala pomoć onima kojima je ona neophodna. Uz prijatne zvuke klavira, srpskih i internacionalnih specijaliteta, gošće su upoznate o srpsko-egipatskim odnosima za poslednjih 110 godina. Među članicama WA su i žene drugih ambasadora. U toku dana su pristizale tople reči zahvalnosti u vezi sa dobro organizovanim prijemom.


Dvodnevna radna poseta GS MSP V. Odalovića Ambasadi RS u Kairu

GS MSP V. Odalović, u periodu od 5. do 8. oktobra 2018. godine, boravio u radnoj poseti Ambasadi RS u Kairu. Poseta je realizovana u cilju sagledavanja aktivnosti na planu izgradnje "novog administrativnog centra"  (New Capital of Egypt) u blizini Kaira i eventualnog preseljenja Ambasade. Poseta i obilazak mega-projekta egipatske Vlade -izgradnje "novog administrativnog grada", realizovana je 7. oktobra o.g, a u njega bi, kako je planirano, trebalo da bude izmešteno oko 5 miliona stanovnika, uključujući predsednika i predsedništvo, parlament i Vladu, sva ministarstva i administrativni aparat AR Egipat, uključujući i planirano preseljenje svih DKP. Očekuje se da odluka o preseljenju DKP-a bude doneta u što skorije vreme.
GS MSP V. Odalović je tokom dvodnevne radne posete Egiptu upoznat i sa aktuelnim stanjem objekta u kome se nalazi Ambasada RS u Kairu, koja je u vlasništvu RS, i predstavlja objekat od posebnog istorijskog i kulturološkog značaja za RS. Dogovoreno je da se, uz saglasnost MSP, u fazama sprovedu aktivnosti na planu restauracije i rekonstrukcije prostorija i objekta Ambasade, uz podršku srpskih donatora, koji su i u ranijem periodu učestvovali u sličnim aktivnostima Ambasade RS u Kairu.

 


Veliki Imam Al-Azhara, dr Ahmed Al-Tajeb primio ambasadora R. Srbije u Kairu

    

Veliki Imam, Ahmed Al- Tajeb je istakao tokom susreta sa ambasadorom R. Srbije, Jugoslavom LJ. Vukadinovićem da Al-Azhar ne žali truda da služi svim Muslimanima širom planete, izražavajući spremnost da podrži i muslimane u R. Srbiji na kulturnom, naučnom i religioznom polju i u tom kontekstu obećao povećanje broja stipendija za studente iz Srbije da pohađaju Al-Azhar i da pored učenja veronauke određeni broj može pohađati i studije društvenih nauka. Veliki Imam je izrazio spremnost da uputi imame Al-Azhara u R. Srbiju kako bi sprovodili posebne programe koji se odnose na načine reagovanja u posebnim okolnostima i suočavanju sa problemima.
     Ambasador R. Srbije u Kairu je izrazio posebno zadovoljstvo i privilegiju da ima ukazanu čast da upozna Velikog Imama, Ahmeda Al-Tajeba, jednog od najvećih religioznih simbola u islamskom svetu,  istakavši da R. Srbija ovim ima mogućnost da od Al Azhara u naučnom i savetodavnom smislu pruži vernicima muslimanske veroispovesti u R. Srbiji učenje izvornog islama prema Al Azharovom učenju, posebno što je 2018., jubilarna i obeležava 150 godina postojanja islamske zajednice u R. Srbiji.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova