| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Недеља - четвртак  9:00 – 16:00 часова


Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак и среда 10.00 - 13.00 часова

Празници

Адреса
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
КАИРО
ЕГИПАТ

Телефон: + 202 / 2735-40-61 Локација/Мапа
Телефон: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Конзуларна надлежност
Факс:       + 202 / 2735-39-13 Почасни конзули
E-mail: serbia@serbiaeg.com;  embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Веб сајт: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Скуп жена чланица Woman Association of Cairo у Амбасади Републике Србије

У амбасади Републике Србије 10.10.2018 супруга амбасадора и амбасадор су угостили жене чланице Woman Association of Cairo. WA је заједница жена које говоре енглески језик, свих националности, година, вероисповести које учествују у друштвеним и културним активностима. Она пружа информације о држави пријема, Египту, и државама свих учлањених жена. WA пружа свој допринос локалним добротворним организацијама како би се указала помоћ онима којима је она неопходна. Уз пријатне звуке клавира, српских и интернационалних специјалитета, гошће су упознате о српско-египатским односима за последњих 110 година. Међу чланицама WA су и жене других амбасадора. У току дана су пристизале топле речи захвалности у вези са добро организованим пријемом.

 


Дводневна радна посета ГС МСП В. Одаловића Амбасади РС у Каиру

ГС МСП В. Одаловић, у периоду од 5. до 8. октобра 2018. године, боравио у радној посети Амбасади РС у Каиру. Посета је реализована у циљу сагледавања активности на плану изградње "новог административног центра"  (New Capital of Egypt) у близини Каира и евентуалног пресељења Амбасаде. Посета и обилазак мега-пројекта египатске Владе -изградње "новог административног града", реализована је 7. октобра о.г, а у њега би, како је планирано, требало да буде измештено око 5 милиона становника, укључујући председника и председништво, парламент и Владу, сва министарства и административни апарат АР Египат, укључујући и планирано пресељење свих ДКП. Очекује се да одлука о пресељењу ДКП-а буде донета у што скорије време.
ГС МСП В. Одаловић је током дводневне радне посете Египту упознат и са актуелним стањем објекта у коме се налази Амбасада РС у Каиру, која је у власништву РС, и представља објекат од посебног историјског и културолошког значаја за РС. Договорено је да се, уз сагласност МСП, у фазама спроведу активности на плану рестаурације и реконструкције просторија и објекта Амбасаде, уз подршку српских донатора, који су и у ранијем периоду учествовали у сличним активностима Амбасаде РС у Каиру.


Велики Имам Ал-Азхара, др Ахмед Ал-Тајеб примио амбасадора Р. Србије у Каиру

Велики Имам, Ахмед Ал- Тајеб је истакао током сусрета са амбасадором Р. Србије, Југославом Љ. Вукадиновићем да Ал-Азхар не жали труда да служи свим Муслиманима широм планете, изражавајући спремност да подржи и муслимане у Р. Србији на културном, научном и религиозном пољу и у том контексту обећао повећање броја стипендија за студенте из Србије да похађају Ал-Азхар и да поред учења веронауке одређени број може похађати и студије друштвених наука. Велики Имам је изразио спремност да упути имаме Ал-Азхара у Р. Србију како би спроводили посебне програме који се односе на начине реаговања у посебним околностима и суочавању са проблемима.
     Амбасадор Р. Србије у Каиру је изразио посебно задовољство и привилегију да има указану част да упозна Великог Имама, Ахмеда Ал-Тајеба, једног од највећих религиозних симбола у исламском свету,  истакавши да Р. Србија овим има могућност да од Ал Азхара у научном и саветодавном смислу пружи верницима муслиманске вероисповести у Р. Србији учење изворног ислама према Ал Азхаровом учењу, посебно што је 2018., јубиларна и обележава 150 година постојања исламске заједнице у Р. Србији.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова