Printer Friendly Version Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Arapske Republike Egipat @ 16 March 2022 02:27 PM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Arapske Republike Egipat Basela Salaha.

Uz najbolje želje za uspešan rad u Beogradu, predsednik Vučić je ambasadoru Salahu izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti predsednik El Sisi posetiti našu zemlju. Uz pozdrave egipatskom predsedniku, izrazio je zahvalnost na razumevanju koje Egipat pokazuje za pozicije Srbije kada je reč o pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić i ambasador Salah su istakli potrebu za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, kao i za zaključivanjem niza sporazuma iz sfere privrede, poput sporazuma o slobodnoj trgovini, koji bi stvorili pravnu osnovu za jačanje saradnje. S tim u vezi su konstatovali da najveće mogućnosti postoje u oblasti poljoprivrede, turizma i zdravstva, mašinske industrije, građevine i drugih.

Predsednik Srbije je čestitao rukovodstvu i narodu Egipta na ostvarenim velikim razvojnim projektima - saobraćajnoj i energetskoj mreži, izgradnji novih gradova, kao i povećanju kapaciteta Slobodne zone Sueckog kanala.

Ambasador Salah je rekao da veruje da će predsednik El Sisi posetiti Srbiju, jer bi njegova poseta bila od najvećeg značaja za političke i ekonomske odnose dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim izazovima.

16.03.2022.