Printer Friendly Version Intervju otpravnika poslova Ambasade RS u Kairu za egipatski list "Dostor Newspaper" @ 17 February 2022 08:57 AM

Otpravnik poslova Ambasade RS u Kairu B. Stamenković, dao je intervju za ugledni egipatski list "Dostor Newspaper", u vezi sa aktuelnim bilateralnim i ekonomskim odnosima, kao i predstojećoj saradnji između AR Egipat i R.Srbije.
Posebno je istaknuta potreba za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, kao i za zaključivanjem niza sporazuma iz oblasti privrede, poput sporazuma o slobodnoj trgovini, koji bi stvorili pravnu osnovu za jačanje saradnje.
Konstatovano je da najveće mogućnosti postoje u oblasti poljoprivrede, turizma i zdravstva, mašinske industrije, građevine i drugih, koje su od obostranog interesa.
Otpravnik poslova Ambasade RS u Kairu B. Stamenković se posebno osvrnuo na velike razvojne i infrastrukturne projekte, koje sprovode zvanični organi i institucije AR Egipat, predvođene PR Abdel Fatah Al Sisijem.
Takođe, izraženo je uveravanje da će u narednom periodu, egipatski predsednik posetiti R. Srbiju, na poziv PR Aleksandra Vučića.