Printer Friendly Version Интервју отправника послова Амбасаде РС у Каиру за египатски лист "Dostor Newspaper" @ 17 February 2022 08:54 AM

Отправник послова Амбасаде РС у Каиру Б. Стаменковић, дао је интервју за угледни египатски лист "Dostor Newspaper", у вези са актуелним билатералним и економским односима, као и предстојећој сарадњи између АР Египат и Р.Србије.
Посебно је истакнута потреба за оживљавањем рада Мешовитог комитета за економску сарадњу, као и за закључивањем низа споразума из области привреде, попут споразума о слободној трговини, који би створили правну основу за јачање сарадње.
Констатовано је да највеће могућности постоје у области пољопривреде, туризма и здравства, машинске индустрије, грађевине и других, које су од обостраног интереса.
Отправник послова Амбасаде РС у Каиру Б. Стаменковић се посебно осврнуо на велике развојне и инфраструктурне пројекте, које спроводе званични органи и институције АР Египат, предвођене ПР Абдел Фатах Ал Сисијем.
Такође, изражено је уверавање да ће у наредном периоду, египатски председник посетити Р. Србију, на позив ПР Александра Вучића.