Printer Friendly Version Политички и економски односи са Египтом на узлазној линији @ 13 January 2022 07:09 AM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Арапске Републике Египат у Србији Амра Алгувејлија, којем је изразила захвалност на досадашњој успешној сарадњи и пожелела успех на новом ангажману.
Брнабић је рекла да су политички и економски односи двеју држава на узлазној линији, као и да и даље има простора за сарадњу у бројним областима.
Она је, с тим у вези, посебно истакла пољопривреду, туризам, здравство, телекомуникације, грађевину, машинску индустрију, рударство и научноистраживачке пројекте, изразивши уједно захвалност амбасадору на личном доприносу унапређењу сарадње у овим областима у претходном периоду.
Алгувејли је рекао да су током његовог четворогодишњег мандата учињени бројни конкретни помаци на плану унапређења сарадње у области пољопривреде, трговине, науке, инфраструктуре, културе, просвете, технологије, спорта, медија и туризма.
Премијерка је још једном исказала захвалност на богатој и плодоносној сарадњи и поручила амбасадору Алгувејлију да у Србији увек има пријатеља.

12.1.2022.