Printer Friendly Version Пријем у Амбасади Републике Србије у АР Египат, поводом присуства режисера Емира Кустурице на 43. међународном филмском фестивалу у Каиру (ЦИФФ) @ 10 December 2021 12:38 PM

У Амбасади Републике Србије у АР Египат је, 29. 11. 2021. године, организован пријем у част режисера Емира Кустурица, који је предводио Међународни такмичарски жири 43. међународног филмског фестивала у Каиру (ЦИФФ).
Том приликом је указана и посебна част прослављеној египатској уметници (глумици) Шерин Реда, која је, по мајци, српског порекла и изузетно цењена у арапском свету.
Пријем је организован у просторијама Амбасаде и башти, где су гости највише и боравили.
На пријему је било око 250 званица. Многи од њих су били из света филмске уметности, с обзиром на период одржавања фестивала, али су били присутни и значајни представници дипломатске заједнице у Каиру,  домаћи политичари, новинари, као и припадници наше дијаспоре.
На пријему је, између осталих, био и амбасадор САД, Јонатхан Р. Цохен, као и дипломатски представници амбасада Руске Федерације, Р. Француске, Р. Италије, Р. Бугарске, БиХ, Индонезије, Малезије, Украјине, Мађарске и др. акредитованих ДКП у Каиру, али и представници МСП АР Египат, директорка балета Опере у Каиру, директор музеја цивилазије АР Египат, помоћник министра за културу, предтавници министарства за туризам и антиквитете, брат Г. А. Насера и многи други.   
  Пријем је протекао у изванредној атмосфери и оставио изузетан утисак на госте, о чему сведоче бројни коментари на друштвеним мрежама.
Госте је поздравио Бојан Стаменковић, отправник послова а. и. Амбасаде Р. Србије у Каиру и уручио пригодне, скромне поклоне г-дину Емиру Кустурици и г-ђи Схерине Реда.
Све званице су изузетно позитивно коментарисале овај пријем, па и сам г-дин Емир Кустурица.
О детаљима (званицама, атмосфери, кратком говору и уручењу поклона од стране Бојана Стаменковића, отправника послова а. и. Амбасаде), можете сазнати више прегледом фотографија које прате овај текст.

Фото галерија