Printer Friendly Version Otpravnika poslova Ambasade RS u Kairu sa savetnikom ministra poljoprivrede i melioracija AR Egipat @ 21 November 2021 11:48 AM

Otpravnik poslova Ambasade R. Srbije u Kairu Bojan Stamenković sastao se sa Savetnikom ministra poljoporivrede i melioracija AR Egipat Dr Saadom Mousom, povodom unapređenja bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede.

Tokom sastanka koji je održan u Ministarstvu poljoporivrede i melioracija AR Egipat, 10.11.2021. godine, Stamenković je ukazao na mogućnost poboljšanja plasmana proizvoda poreklom iz AR Egipat na tržište R. Srbije, kao i istovremeno plasmana poljoprivrednih proizvoda iz R. Srbije na tržište AR Egipat.

Dr Mousa je istakao zadovoljstvo predlogom za unapređenje bilateralne saradnje, naročito u segmentu povećanja obima i asortimana proizvoda u međusobnoj trgovinskoj razmeni. Istovremeno, naveo je da je Egipat jedan od najvećih proizvođača pomorandži, nara, manga, grožđa i drugih citrusa, ali istovremeno i da je uvoznik jabuka, tako da smatra da je predlog srpske strane u obostranom interesu R. Srbije i AR Egipat.

14. Novembar 2021