Printer Friendly Version Отправника послова Амбасаде РС у Каиру са саветником министра пољопривреде и мелиорација АР Египат @ 21 November 2021 11:45 AM

Отправник послова Амбасаде Р. Србије у Каиру Бојан Стаменковић састао се са Саветником министра пољопоривреде и мелиорација АР Египат Др Саадом Моусом, поводом унапређења билатералне сарадње у области пољопривреде.

Током састанка који је одржан у Министарству пољопоривреде и мелиорација АР Египат, 10.11.2021. године, Стаменковић је указао на могућност побољшања пласмана производа пореклом из АР Египат на тржиште Р. Србије, као и истовремено пласмана пољопривредних производа из Р. Србије на тржиште АР Египат.

Др Моуса је истакао задовољство предлогом за унапређење билатералне сарадње, нарочито у сегменту повећања обима и асортимана производа у међусобној трговинској размени. Истовремено, навео је да је Египат један од највећих произвођача поморанџи, нара, манга, грожђа и других цитруса, али истовремено и да је увозник јабука, тако да сматра да је предлог српске стране у обостраном интересу Р. Србије и АР Египат.

14.  Новембар 2021