Printer Friendly Version Selaković: Značajni potencijali za jačanje ekonomske saradnje sa Egiptom @ 10 November 2021 06:45 AM

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa ambasadorom Egipta u Beogradu Amrom Aldžoveilijem.

Ministar Selaković je rekao da dve zemlje vezuje iskreno prijateljstvo i da je u sećanju našeg naroda snažno urezana saradnja koju su Jugoslavija i Egipat, kao osnivači, ostvarivali u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja.

Selaković je poručio da Srbija nastavlja da baštini politiku prijateljstva prema Egiptu i čitavoj Africi, napominjući da smo spremni da našu saradnju jačamo i unapređujemo u oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar je podsetio i na njegovu nedavnu posetu Egiptu, naglasivši da je naša zemlja jasno opredeljena za dalje intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta na visokom i najvišem nivou.

Šef srpske diplomatije preneo je sagovorniku da podržavamo aktivnosti Vlade Egipta usmerene ka očuvanju stabilnosti zemlje i njenom ekonomskom napretku, istakavši da se radujemo uspesima egipatske ekonomije.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji dve zemlje, Selaković je ocenio da ona ne prate odlične političke odnose, kao i da postoje značajni potencijali za njeno jačanje u oblastima poljoprivrede, turizma, zdravstva, telekomunikacija, građevine, mašinske industrije i rudarstva.

Dodao je i da bi održavanje sednice Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju i Zajedničkog poslovnog saveta moglo dati važan podsticaj razvoju ekonomskih odnosa.


9. novembar 2021. godine