Printer Friendly Version Ministar Selaković sa egipatskim privrednicima o jačanju ekonomskih veza Srbije i Egipta @ 23 August 2021 09:00 AM


Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković imao je večeras u Kairu radnu večeru sa Osamom Salehom, kopredsednikom Zajedničkog poslovnog saveta Srbija-Egipat, i uglednim egipatskim privrednicima.

Ministar Selaković upoznao je egipatske privrednike sa reformama u našoj zemlji koje je svojevremeno inicirao predsednik Aleksandar Vučić, uspesima postignutim na polju ekonomije u poslednjih sedam godina, i predstavio im investicione potencijale Srbije.

Šef srpske diplomatije je ovom prilikom ocenio da dve poslovne zajednice moraju da budu mnogo bliže, i da ekonomski odnosi Srbije i Egipta treba da prate odlične političke odnose dve države.

Na sastanku je bilo reči i o neophodnosti skorog održavanja sastanka Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, koji bi pratila i sednica Zajedničkog poslovnog saveta Srbija-Egipat.

Tokom radne večere, egipatski privrednici su izneli stav da bi postizanje sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta dalo snažan podsticaj unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Tom cilju bi, uvereni su, doprinelo i uspostavljanje redovne direktne linije između Srbije i Egipta, koja bi bila od velikog značaja za uspostavljanje boljih veza poslovnih zajednica.

22. avgust 2021. godine