Printer Friendly Version Министар Селаковић са египатским привредницима о јачању економских веза Србије и Египта @ 23 August 2021 08:48 AM


Министар спољних послова Србије Никола Селаковић имао је вечерас у Каиру радну вечеру са Осамом Салехом, копредседником Заједничког пословног савета Србија-Египат, и угледним египатским привредницима.

Министар Селаковић упознао је египатске привреднике са реформама у нашој земљи које је својевремено иницирао председник Александар Вучић, успесима постигнутим на пољу економије у последњих седам година, и представио им инвестиционе потенцијале Србије.

Шеф српске дипломатије је овом приликом оценио да две пословне заједнице морају да буду много ближе, и да економски односи Србије и Египта треба да прате одличне политичке односе две државе.

На састанку је било речи и о неопходности скорог одржавања састанка Мешовитог комитета за економску сарадњу, који би пратила и седница Заједничког пословног савета Србија-Египат.

Током радне вечере, египатски привредници су изнели став да би постизање споразума о слободној трговини између Србије и Египта дало снажан подстицај унапређењу економске сарадње двеју земаља.

Том циљу би, уверени су, допринело и успостављање редовне директне линије између Србије и Египта, која би била од великог значаја за успостављање бољих веза пословних заједница.

22. август 2021. године