Printer Friendly Version MINISTRI SPOLJNIH POSLOVA DVE ZEMLJE OBAVILI TELEFONSKI RAZGOVOR 19. OKTOBRA @ 20 October 2020 10:23 AM

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Arapske Republike Egipat Samehom Šukrijem.
U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog razvoja odnosa između dve zemlje koje vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo.

Sagovornici su se saglasili da postoji značajan prostor za dodatno unapređenje bilateralne saradnje, pre svega u oblasti ekonomije. Održavanje Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju moglo bi dati važan podsticaj razvoju ekonomskih odnosa dve zemlje, zaključili su ministri i dogovorili da se on održi čim se stabilizuju prilike u obe zemlje.Ministri su se složili da je u narednom periodu, po okončanju epidemije korona virusa, potrebno nastaviti kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.
Ministar Dačić je informisao ministra Šukrija o trenutnoj situaciji u Srbiji i merama preduzetim u suočavanju sa korona virusom, istakavši da je popravljanje epidemiološke situacije dovelo do postepenog ukidanja restriktivnih mera i otvaranja granica. Izrazio je nadu da će mere koje su egipatske vlasti preduzele dati rezultate i da će se zdravstvena situacija u toj zemlji uskoro poboljšati.
Ministar Šukri uputio je poziv ministru Dačiću da po okončanju pandemije Kovid-19 poseti Kairo.