Printer Friendly Version OBELEŽAVANJE SVETSKOG DANA TURIZMA @ 2 October 2020 11:19 AM

    

Ministar turizma i antikviteta, Khalid el Anani i ministar civilnog vazduhoplovstva, Mohamed Manar uz učešće 30 akreditovanih ambasadora u Egiptu koji su 25.09.2020., vozili biciklistički maraton u turističkom mestu Šarm el Šeik na obali Crvenog mora.
Biciklistički maraton je organizovalo Ministarstvo turizma i antikviteta u znak obeležavanja Svetskog dana turizma.
Pomoćnik MSP,  odeljenja za Evropu, Badr Abdel Ati i predsednik  egipatskog Saveza turistički komora, Ahmed el Vasif su takodje bili učesnici maratona.
Biciklistički maraton je organizovan kako bi se obišle turističke destinacije, funkcionisanje civilnog vazduhoplovstva, upoznale aktivnosti Ministarstva za očuvanje životne sredine u regiji Crvenog mora kao i Ministarstvo za informisanje uz učešće većeg broja novinara koji su pratili manifestaciju. Ambasador, J. Vukadinović je učestvovao na biciklističkom maratonu u grupi pozvanih ambasadora.
Tokom posete Crvenom moru egipatski ministri domaćini su upoznali i organizovali posetu ambasadorima obilazak medjunarodnog aerodroma u Šarm El Šeiku, demonstrirajući preduzete anti COVID mere koje se primenjuju, higijenske kao i zdravstvene protokole koji se primenjuju kada su turisti u pitanju.