Printer Friendly Version ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ТУРИЗМА @ 2 October 2020 11:17 AM

Министар туризма и антиквитета, Калед ел Анани и министар цивилног ваздухопловства, Мохамед Манар уз учешће 30 акредитованих амбасадора у Египту који су 25.09.2020., возили бициклистички маратон у туристичком месту Шарм ел Шеик на обали Црвеног мора.Бициклистички маратон је организовало Министарство туризма и антиквитета у знак обележавања Светског дана туризма.
Помоћник МСП, одељења за Европу, Бадр Абдел Ати и председник египатског Савеза туристичких комора, Ахмед ел Васиф су такође били учесници маратона.
Бициклистички маратон је организован како би се обишле туристичке дестинације, функционисање цивилног ваздухопловства, упознале активности Министарства за очување животне средине у регији Црвеног мора као и Министарство за информисање уз учешће већег броја новинара који су пратили манифестацију.  Амбасадор Ј.Вукадиновић је учествовао на бициклистичком маратону у групи позваних амбасадора.
Током посете Црвеном мору египатски министри домаћини су упознали и организовали посету амбасадорима обилазак међународног аеродрома у Шарм ел Шеику, демонстрирајући предузете анти КОВИД мере које се применњују, хигијенске као и здравствене протоколе који се примењују када су туристи у питању.