Printer Friendly Version Дачић и Шукри: Заседање Мешовитог комитета за економску сарадњу по стабилизацији здравствених прилика у обе земље @ 8 June 2020 12:34 PM

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Арапске Републике Египат Самехом Шукријем.

У разговору је изражено обострано задовољство због развоја односа између две земље које везује традиционално и искрено пријатељство.
Саговорници су се сагласили да постоји значајан простор за додатно унапређење билатералне сарадње, пре свега у области економије. Одржавање Мешовитог комитета за економску сарадњу могло би дати важан подстицај развоју економских односа две земље, закључили су министри и договорили да се он одржи чим се стабилизују прилике у обе земље.

Министри су се сложили да је у наредном периоду, по окончању епидемије корона вируса, потребно наставити континуитет политичког дијалога на високом и највишем нивоу.

Министар Дачић је информисао министра Шукрија о тренутној ситуацији у Србији и мерама предузетим у суочавању са корона вирусом, истакавши да је поправљање епидемиолошке ситуације довело до постепеног укидања рестриктивних мера и отварања граница. Изразио је наду да ће мере које су египатске власти предузеле дати резултате и да ће се здравствена ситуација у тој земљи ускоро побољшати.

Министар Шукри упутио је позив министру Дачићу да по окончању пандемије Ковид-19 посети Каиро.