Printer Friendly Version М оР -Институт за међународну политику и привреду и египатски Савет за спољне послове @ 26 September 2019 11:19 AM

Меморандум о сарадњи Института за међународну политику и привреду и египатског Савета за спољне послове, потписан у Каиру од стране директора Института, проф. Бранислава Ђорђевића и председника Савета за спољне послове АР Египта, Езат Сада. Након потписивања МоР, професор Б. Ђорђевић је одржао предавање за чланове Савета.
Делегација Институтa је, током посете Каиру, реализовала значајне посете египатским министарствима спољних послова и високог образовања. У министарству спољних послова, делегацију Института, коју су чинили проф. др Бранислав Ђорђевић, директор, и др Ивона Лађевац, координатор за међународну сарадњу, угостио је Њ.Е. господин Амр Рамадан, помоћник министра спољних послова за европске послове, са сарадницима.
Током боравка делегације Института за међународну политику и привреду у периоду од 14-19 септембра 2019, амбасада је пружила неопходну логистику и амб. Ј. Вукадиновић је учествовао на свим састанцима за време трајања посете Института Каиру.
На састанку се говорило о билатералним односима дугим 111 година, као и све интензивнијем дијалогу две земље ради поспешивања економске сарадње.
  Посебан осврт је дат на мултилатералне форме сарадње које би требало да представљају адекватан одговор на  хегемонизам у свету.
Проф. др Амр Амин Адли, заменик министра за високо образовање, био је домаћин делегацији Института у Министарству за високо образовање и науку. Тема разговора били су могући заједнички пројекти, о чему ће се прецизно договорити представници ресорних министарстава две земље на предстојећим састанцима.

Делегација Института је током боравка у Каиру посетила амбасаду Републике Србије у Арапској Републици Египат и упознала се са радом и функционисањем амбасаде као и сусрела са члановима српске заједнице.