Printer Friendly Version Predsednica skupštine se sastala sa PR AR Egipat Nj.E. Abdel Fatahom el Sisijem @ 26 June 2019 09:39 AM

24. juna t.g. u Kairu Nj.E. Maja Gojković se susrela sa PR AR Egipat Nj.E. Abdel Fatah el Sisijem. Tokom susreta gđa Gojković i predsednik Sisi su razgovarali o svim aspektima unapređenja bilateralne saradnje između R.Srbije i Egipta i istakli da dve države vežu tradicionalno dobri i prijateljski odnosi. Predsednik AR Egipat Nj.E. Fatah el Sisi je upoznao predsednicu Narodne skupštine sa političkom i ekonomskom stabilnošću i razvojem modernog Egipta i predstavio projekte za razvoj Egipta u budućnosti.Gđa Gojković je upoznala predsednika Sisija sa političkom i ekonomskom situacijom u Srbiji i posebno zahvalila  na razumevanju stavova Republike Srbije vezane za dijalog Beograda i Prištine i istrajnosti Republike Srbije da se nađe trajno, održivo i kompromisno rešenje radi stabilnosti kako Srbije, tako i čitavog regiona. Sagovornici su razgovarali o ekonomskim aspektima saradnje i u tom kontekstu istakli značaj predstojećeg zasedanja Mešovitog komiteta, što će biti prilika da se potpišu brojni sporazumi koji će unaprediti saradnju Srbije i Egipta. Gđa Gojković je upoznala predsednika Egipta sa odličnom saradnjom dva parlamenta, kao i potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, koji je podigao nivo saradnje na viši institucionalni nivo. Predsednik Sisi je pozdravio predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa kojim je imao prilike da razgovara na marginama multilaateralnih skupova i naglasio da prihvata poziv i da očekuje da će uskoro doći u zvaničnu posetu Republici Srbiji.
Susretu su prisustvovali ambasador R.Srbije u Egiptu Nj.E. Jugoslav Vukadinović, kao i članovi delegacije Skupštine Srbije predsednik Odbora za spoljne poslove gdin. Žarko Obradović i predsednica Parlamentarne grupe prijateljstva sa Egiptom gđa. Dubravka Filipovski.