Printer Friendly Version Председница скупштине се састала са ПР АР Египат Њ.Е. Абдел Фатахом ел Сисијем @ 26 June 2019 09:37 AM

24 јуна т.г у Каиру Њ.Е Маја Гојковић се сусрела са ПР АР Египат Њ.Е Абдел Фатах ел Сисијем. Током сусрета гђа Гојковић и председник Сиси су разговарали о свим аспектима унапређења билатерлане сарадње између Р. Србије и Египта и истакли да две државе вежу традиционално добри и пријатељски односи.Председник АР Египат Њ.Е Фатах ел Сиси је упознао председницу Народне скупштине са политичком и економском стабилношћу и развојем модерног Египта и представио пројекте за развој Египта у будућности. Гђа Гојковић је упознала председника Сисија са политичком и економском ситуацијом у Србији, и посебно захвалила на разумевању ставова Републике Србије везане за дијалог Београда и Приштине и истрајности Републике Србије да се нађе трајно, одрживо и компромисно решење ради стабилности како Србије, тако и читавог региона. Саговорници су разговарали о економским аспектима сарадње и у том контексту истакли значај предстојећег заседања Мешовитог комитета, што ће бити прилика да се се потпишу бројни споразуми који ће унапредити сарадњу Србије и Египта. Гђа Гојковић је упознала председника Египта са одличном сарадњом два парламента, као и потписивањем Мемонрадума о разумевању, који је подигао ниво сарадње на виши институционални ниво. Председник Сиси је поздравио председника Србије Александра Вучића са којим је имао прилике да разговара на маргинама мултилатерлних скупова и нагласио да прихвата позив и да очекује да ће ускоро доћи у званичну посету Републици Србији.
Сусрету су присуствовали амбасадор Р. Србије у Египту Њ.Е Југослав Вукадиновић, као и чланови делегације Скупштине Србије председник Одбора за спољне послове гдин. Жарко Обрадовић и председница Парламентарне групе пријатељства са Египтом гђа. Дубравка Филиповски.