Printer Friendly Version Delegacija na čelu sa srpskim poslanika Draganom Markovićem Palma posetila je Hurgadu @ 24 November 2018 01:24 PM


14. novembra, guverner Crvenog mora Ahmed Abdullah primio je srpsku delegaciju na čijem čelu je bio član parlamenta Srbije Dragan Marković Palma. Delegacija je tokom boravka u turističkom mestu Marsa Alam, obišla turističke znamenitosti u oblasti Guvernije Crveno more i održala sastanke, te potpisala sporazum o uspostavljanju Egipatsko-srpskog poslovnog saveta.

Tokom boravka u Hurgadi održana je i zvanična konferencija srpskih privrednika i zvaničnika egipatske vlade koji su došli iz Kaira, posebno da bi se sastali sa Draganom Markovićem Palmom, članom srpskog parlamenta i vođom srpske delegacije. Sa svoje strane, član parlamenta Srbije naglasio je da je potrebno ojačati egipatsko-srpske odnose, naročito u gradu Marsa Alam na Crvenom moru, tražeći od srpskih turističkih kompanija da povećaju broj turista iz Jagodine do Crvenog mora i da rade na osnivanju egipatsko-srpskih kompanija u obe zemlje.

Marković se zahvalio  guverneru Crvenog mora na predlogu za uspostavljanje poslovnog saveta između egipatskih i srpskih privrednika, što će biti od velikog značaja za Srbiju, ali i obrnuto, te naglasio potrebu utvrđivanja šta je potrebno svakoj od zemalja ponaosob.