Printer Friendly Version Делегација на челу са српским послаником Драганом Марковићем Палмом посетила је Хургаду @ 24 November 2018 01:21 PM

14. новембра, гувернер Црвеног мора Ахмед Абдуллах примио је српску делегацију на чијем челу је био члан парламента Србије Драган Марковић Палма. Делегација је током боравка у туристичком месту Марса Алам, обишла туристичке знаменитости у области Гуверније Црвено море и одржала састанке, те потписала споразум о успостављању Египатско-српског пословног савета.

Током боравка у Хургади одржана je и званична конференција српских привредника и званичника египатске владе који су дошли из Каира, посебно да би се састали са Драганом Марковићем Палмом, чланом српског парламента и вођом српске делегације. Са своје стране, члан парламента Србије нагласио је да је потребно ојачати египатско-српске односе, нарочито у граду Марса Алам на Црвеном мору, тражећи од српских туристичких компанија да повећају број туриста из Јагодине до Црвеног мора и да раде на оснивању египатско-српских компанија у обе земље.

Марковић се захвалио  гувернеру Црвеног мора на предлогу за успостављање пословног савета између египатских и српских привредника, што ће бити од великог значаја за Србију, али и обрнуто, те нагласио потребу утврђивања шта је потребно свакој од земаља понаособ.