Printer Friendly Version Svetski omladinski forum - Šarm El-Šeik 2018 @ 8 November 2018 11:42 AM

        Jelena Jevtić je bila počastvovana da sedi pored predsednika ARE Abdel Fatah El Sisija

U periodu od 03.11. do 06.11.2018.,  u egipatskom letovalištu Šarm El Šeik, drugi put po redu je održan Svetski omladinski forum pod pokroviteljstvom predsednika Arapske Republike Egipat, Abdel Fatah Al-Sisija.
Manifestaciji je prisustvovalo više hiljada učesnika, uključujući veći broj egipatskih i stranih zvaničnika, predstavnike diplomatskih misija i organizacija akreditovanih u Kairu, kao i predstavnike sportskih organizacija i udruženja iz celog sveta.
Svetski omladinski forum predstavlja manifestaciju koja se već tradicionalno održava jednom godišnje u Egiptu (Šarm El Šeik) u cilju povezivanja i unapređenja odnosa između perspektivnih mladih ljudi iz celog sveta koji su odlučni da pruže svoj doprinos i primer mlađim naraštajima kako bi ostvarili svoje ciljeve.
Tim povodom, učešće su, između ostalih, uzeli i predstavnici iz Republike Srbije, Jelena Jevtić iz Niša, student generacije američkog Bluefield State College i Vukašin Grozdanović, koordinator Inicijative OPENS 2019 u prisustvu ambasadora Republike Srbije u Kairu, Jugoslava Vukadinovića.
Vukašin Grozdanović je ovom prilikom istakao značaj Inicijative OPENS 2019 namenjene potrebama omladine i sprovođenju aktivnosti u partnerstvu sa različitim organizacijama. Posebno ukazujemo da je grad Novi Sad proglašen Omladinskom prestonicom Evrope za 2019. godinu u Varni (Bugarska), imajući u vidu dopinos u razvoju i unapređenju omladinske politike, kao i odnosa i saradnje među mladima kroz realizaciju brojnih projekata i programa, što istovremeno doprinosi i razvoju bilateralnih odnosa među državama.