Printer Friendly Version Светски омладински форум - Шарм Ел-Шеик 2018 @ 8 November 2018 11:37 AM

Јелена Јевтић је била почаствована да седи поред председника АРЕ Абдел Фатах Ел Сисија

У периоду од 03.11. до 06.11.2018.,  у египатском летовалишту Шарм Ел Шеик, други пут по реду је одржан Светски омладински форум под покровитељством председника Арапске Републике Египат, Абдел Фатах Ал-Сисија.
Манифестацији је присуствовало више хиљада учесника, укључујући већи број египатских и страних званичника, представнике дипломатских мисија и организација акредитованих у Каиру, као и представнике спортских организација и удружења из целог света.
Светски омладински форум представља манифестацију која се већ традиционално одржава једном годишње у Египту (Шарм Ел Шеик) у циљу повезивања и унапређења односа између перспективних младих људи из целог света који су одлучни да пруже свој допринос и пример млађим нараштајима како би остварили своје циљеве.
Тим поводом, учешће су, између осталих, узели и представници из Републике Србије, Јелена Јевтић из Ниша, студент генерације америчког Bluefield State College и Вукашин Гроздановић, координатор Иницијативе OPENS 2019 у присуству амбасадора Републике Србије у Каиру, Југослава Вукадиновића.
Вукашин Гроздановић је овом приликом истакао значај Иницијативе OPENS 2019 намењене потребама омладине и спровођењу активности у партнерству са различитим организацијама. Посебно указујемо да је град Нови Сад проглашен Омладинском престоницом Европе за 2019. годину у Варни (Бугарска), имајући у виду допинос у развоју и унапређењу омладинске политике, као и односа и сарадње међу младима кроз реализацију бројних пројеката и програма, што истовремено доприноси и развоју билатералних односа међу државама.