Printer Friendly Version Veliki Imam Al-Azhara, dr Ahmed Al-Tajeb primio ambasadora R. Srbije u Kairu @ 9 September 2018 12:59 PM

    

Veliki Imam, Ahmed Al- Tajeb je istakao tokom susreta sa ambasadorom R. Srbije, Jugoslavom LJ. Vukadinovićem da Al-Azhar ne žali truda da služi svim Muslimanima širom planete, izražavajući spremnost da podrži i muslimane u R. Srbiji na kulturnom, naučnom i religioznom polju i u tom kontekstu obećao povećanje broja stipendija za studente iz Srbije da pohađaju Al-Azhar i da pored učenja veronauke određeni broj može pohađati i studije društvenih nauka. Veliki Imam je izrazio spremnost da uputi imame Al-Azhara u R. Srbiju kako bi sprovodili posebne programe koji se odnose na načine reagovanja u posebnim okolnostima i suočavanju sa problemima.
     Ambasador R. Srbije u Kairu je izrazio posebno zadovoljstvo i privilegiju da ima ukazanu čast da upozna Velikog Imama, Ahmeda Al-Tajeba, jednog od najvećih religioznih simbola u islamskom svetu,  istakavši da R. Srbija ovim ima mogućnost da od Al Azhara u naučnom i savetodavnom smislu pruži vernicima muslimanske veroispovesti u R. Srbiji učenje izvornog islama prema Al Azharovom učenju, posebno što je 2018., jubilarna i obeležava 150 godina postojanja islamske zajednice u R. Srbiji.