Printer Friendly Version Велики Имам Ал-Азхара, др Ахмед Ал-Тајеб примио амбасадора Р. Србије у Каиру @ 9 September 2018 12:58 PM

Велики Имам, Ахмед Ал- Тајеб је истакао током сусрета са амбасадором Р. Србије, Југославом Љ. Вукадиновићем да Ал-Азхар не жали труда да служи свим Муслиманима широм планете, изражавајући спремност да подржи и муслимане у Р. Србији на културном, научном и религиозном пољу и у том контексту обећао повећање броја стипендија за студенте из Србије да похађају Ал-Азхар и да поред учења веронауке одређени број може похађати и студије друштвених наука. Велики Имам је изразио спремност да упути имаме Ал-Азхара у Р. Србију како би спроводили посебне програме који се односе на начине реаговања у посебним околностима и суочавању са проблемима.
     Амбасадор Р. Србије у Каиру је изразио посебно задовољство и привилегију да има указану част да упозна Великог Имама, Ахмеда Ал-Тајеба, једног од највећих религиозних симбола у исламском свету,  истакавши да Р. Србија овим има могућност да од Ал Азхара у научном и саветодавном смислу пружи верницима муслиманске вероисповести у Р. Србији учење изворног ислама према Ал Азхаровом учењу, посебно што је 2018., јубиларна и обележава 150 година постојања исламске заједнице у Р. Србији.