Printer Friendly Version Predsedavajući SAMA Group u Kairu imao sastanak sa ambasadorom R. Srbije @ 15 May 2018 01:36 PM

Ambasador R. Srbije u Kairu J. Vukadinović imao susret sa dr. Hasan Kamel Ratebom, predsedavujućim i vlasnikom SAMA korporacije gde se razgovaralo o uspostavljanju saradnje dve prijateljske zemlje povodom više zajedničkih pitanja i tema, posebno u domenu obrazovanja i saradnje Univerzita dve zemlje kao i razmenom studenata i profeorskog kadra. Dr. Hasan Rateb je vlasnik Uneverziteta "Sinaj" i namerava da uspostavi saradnju sa Univerzitetom u R. Srbiji.
Pored razgovora o obrazovanju dr. Hasan Rateb je upoznao ambasadora sa jednim od projekata koji je SAMA korporacija pokazala kada je više kompanija koje su dizajnirale i sprovele u delo izgradnju čitavih gradova u Egiptu (Al Ariš na Sinaju) kao i na prostoru BI. Projektom je pokazana spremnost ove korporacije da na najsavremeniji način projektuje, dizajnira i izgradi nova naselja i gradove što je preporučuje i za saradnju sa R. Srbijom.