Printer Friendly Version Председавајући SAMA Group у Каиру имао састанак са амбасадором Р. Србије @ 15 May 2018 01:33 PM

Амбасадор Р. Србије у Каиру Ј. Вукадиновић имао сусрет са др. Хасан Камел Ратебом, председавујућим и власником САМА корпорације где се разговарало о успостављању сарадње две пријатељске земље поводом више заједничких питања и тема, посебно у домену образовања и сарадње Универзита две земље као и разменом студената и профеорског кадра. Др. Хасан Ратеб је власник Уневерзитета "Синај" и намерава да успостави сарадњу са Универзитетом у Р. Србији.
Поред разговора о образовању др. Хасан Ратеб је упознао амбасадора са једним од пројеката који је САМА корпорација показала када је више компанија које су дизајнирале и спровеле у дело изградњу читавих градова у Египту (Ал Ариш на Синају) као и на простору БИ. Пројектом је показана спремност ове корпорације да на најсавременији начин пројектује, дизајнира и изгради нова насеља и градове што је препоручује и за сарадњу са Р. Србијом.