Printer Friendly Version Poseta dir. "FAP Korporacije a.d. Priboj" Egiptu @ 2 April 2018 01:13 PM

Direktor "FAP Korporacije a.d. Priboj", g-din Ranko Vuković sa stručnim timom fabrike, doputovao u Kairo 27.03.t.g., radi uspostavljanja poslovnih aranžmana sa egipatskom "Kader Factory for Developed Industries" i nastavka započetog projekta izvoza šasije (6h6 i 8h8 ) koja je ranije upućena radi atestiranja i provere kompatibinosti za nadogradnju pri Kader-u, shodno potrebama MO Egipta i OS.
     Našu delegaciju primio na razgovore, predsednik državne institucije Chairman, Abd El-Sadek Ahmed Abd El-Raheem sa ekspertima za vojnu industriju koji su uključeni u realizaciju započetog projekta a srpsku delegaciju predvodio, ambasador Jugoslav Vukadinović.
     Nakon video-prezentacije programa FAP-a i podrobnijih tehničkih detalja, prvenstveno za noseću šasiju i njene karakteristike izdržljivosti, egipatski tim je tokom sastanka konstatovao da prema svim pokazateljima uključujući i cenu odgovara ponuđeno.
    Predsednik Kader-a, El Rahim je izrazio zadovoljstvo povodom dolaska prvog čoveka Fap-a, g-dina R. Vukovića, pridavajući značaj ovoj poseti, posebno naglasivši da u ime egipatske državne kompanije KADER želi da predloži strateško partnerstvo i eventualni zajednički nastup prema trećim potencijalnim kupcima.