Printer Friendly Version Dobrotvorna izložba u rezidenciji Ambasadora R. Srbije @ 9 August 2016 08:59 AM

Ambasada Republike Srbije u Kairu organizovala je 1. avgusta ove godine uvodnu dobrotvornu izložbu pod nazivom „Mlade nade Egipta“ u rezidenciji ambasadora na Zamaleku. Ambasada zajedno sa Fakultetom za umetničko obrazovanje Helvan univerziteta tradicionalno svake godine organizuje takmičenje za studente umetnosti svih razreda.
Najbolji radovi nagrađuju se od strane Ambasade i Aleksbanke kao generalnog sponzora ovog događaja. Ove jeseni planira se dobrotvorna aukcija najboljih radova i ostalih radova koji su učestvovali na takmičenju. Sredstva prikupljena na aukciji biće donirana obrazovnim institucijama u Egiptu.
Na ovom uvodnom događaju ambasador R. Srbije u Egiptu D. Bisenić naveo je da Egipat ima talentovane i nadarene mlade ljude koji zaslužuju podršku Ambasade. To daje veoma visoko mesto Egiptu u svetskoj kulturnoj istoriji i opravdava egipatske težnje ka visokim funkcijama u međunarodnim organizacijama kao što je Unesko.
Veliki broj ambasadora iz ovdašnjeg dipkora, ambasadori iz egipatskog MIP, visoki zvaničnici iz političkog i društvenog života i sveta biznisa, kao i predstavnici akademske i umetničke zajednice prisustvovali su ovom događaju. 

 

Foto galerija