Printer Friendly Version Добротворна изложба у резиденцији Амбасадора Р. Србије @ 9 August 2016 08:56 AM

Амбасада Републике Србије у Каиру организовала је 1. августа ове године уводну добротворну изложбу под називом „Младе наде Египта“ у резиденцији амбасадора на Замалеку. Амбасада заједно са Факултетом за уметничко образовање Хелван универзитета традиционално сваке године организује такмичење за студенте уметности свих разреда.
Најбољи радови награђују се од стране Амбасаде и Алексбанке као генералног спонзора овог догађаја. Ове јесени планира се добротворна аукција најбољих радова и осталих радова који су учествовали на такмичењу. Средства прикупљена на аукцији биће донирана образовним институцијама у Египту.
На овом уводном догађају амбасадор Р. Србије у Египту Д. Бисенић навео је да Египат има талентоване и надарене младе људе који заслужују подршку Амбасаде. То даје веома високо место Египту у светској културној историји и оправдава египатске тежње ка високим функцијама у међународним организацијама као што је Унеско.
Велики број амбасадора из овдашњег дипкора, амбасадори из египатског МИП, високи званичници из политичког и друштвеног живота и света бизниса, као и представници академске и уметничке заједнице присуствовали су овом догађају. 

Фото галерија