Printer Friendly Version Koncerti pijaniste Ivana Bašića u Kairu i Aleksandriji 16-17. april 2015. @ 19 April 2015 01:20 PM

U okviru programa „Srpsko muzičko proleće“, Ambasada Republike Srbije je u saradnji sa Kairskom operom organizovala koncert srpskog pijaniste Ivana Bašića u velelepnoj zgradi Arapskog muzičkog instituta 16. aprila. Posle koncerta održan je prijem u Rezidenciji ambasadora Srbije na Zamaleku.

Brojna egipatska publika imala je prilike da čuje vrhunsko izvođenje kompozicija D. Skarlatija, J. Hajdna, F. Šopena i Aleksandra Vujića (1945- ). 

Prijemu koji je priredio ambasador Dragan Bisenić u svojoj Rezidenciji, odazvali su se brojni gosti: visoki egipatski zvaničnici, predstavnici diplomatskog i vojnog kora, ugledne ličnosti iz intelektualnog, političkog, poslovnog, umetničkog i javnog života Egipta, kao predstavnici medija i srpske dijaspore u Kairu.

Sledećeg dana, 17. aprila, isti događaj je organizovan u Aleksandrijskoj operi uz prisustvo zvaničnika Aleksandrijskog governorata, predstavnika diplomatsko-konzularnog kora i brojnih uglednih ličnosti iz Aleksandrije.

Foto galerija