Printer Friendly Version Концерти пијанисте Ивана Башића у Каиру и Александрији 16-17 април 2015. @ 19 April 2015 01:19 PM

У оквиру програма „Српско музичко пролеће“, Амбасада Републике Србије је у сарадњи са Каирском опером организовала концерт српског пијанисте Ивана Башића у велелепној згради Арапског музичког института 16. априла. После концерта одржан је пријем у Резиденцији амбасадора Србије на Замалеку.

Бројна египатска публика имала је прилике да чује врхунско извођење Д. Скарлатија,  Ј. Хајдна,  Ф. Шопена и Александра Вујића (1945- ). 

Пријему који је приредио амбасадор Драган Бисенић у својој Резиденцији, одазвали су се бројни гости: високи египатски званичници, представници дипломатског и војног кора, угледне личности из интелектуалног, политичког, пословног, уметничког и јавног живота Египта, као представници медија и српске дијаспоре у Каиру.

Следећег дана, 17. априла, исти догађај је организован у Александријској опери уз присуство званичника Александријског говернората, представника дипломатско-конзуларног кора и бројних угледних личности из Александрије.

Фото галерија