Printer Friendly Version Obeležavanje Nacionalnog praznika Republike Srbije: koncerti pijanistkinje Lenke Petrović u Kairu i Aleksandriji 8-9/2/ 2015. @ 12 February 2015 03:17 PM

U okviru ovogodišnje proslave Nacionalnog praznika Republike Srbije, Ambasada Republike Srbije je u saradnji sa Kairskom operom organizovala koncert srpske pijanistkinje Lenke Petrović. Koncert je organizovan u velelepnoj zgradi Arapskog muzičkog instituta 8. februara. Posle koncerta održan je prijem u Rezidenciji ambasadora Srbije na Zamaleku.

Brojna egipatska publika imala je prilike da čuje vrhunsko izvođenje kompozicija J. S. Baha, M. Klementija, R. Šumana, F. Lista i Đ. Ligetija.

Prijemu koji je priredio ambasador Dragan Bisenić u svojoj Rezidenciji, odazvali su se brojni gosti: visoki egipatski zvaničnici, predstavnici diplomatskog i vojnog kora, ugledne ličnosti iz intelektualnog, političkog, poslovnog, umetničkog i javnog života Egipta, kao predstavnici medija i srpske dijaspore u Kairu.

Sledećeg dana, 9. februara, isti događaj je organizovan u Aleksandrijskoj operi uz prisustvo zvaničnika Aleksandrijskog governorata, predstavnika diplomatsko-konzularnog kora i brojnih uglednih ličnosti iz Aleksandrije.

Foto galerija