Printer Friendly Version Обележавање Националног празника Републике Србије: концерти пијанисткиње Ленке Петровић у Каиру и Александрији 8-9/2/ 2015. @ 12 February 2015 03:15 PM

У оквиру овогодишње прославе Националног празника Републике Србије, Амбасада Републике Србије је у сарадњи са Каирском опером организовала концерт српске пијанисткиње Ленке Петровић. Концерт је организован у велелепној згради Арапског музичког института 8. фебруара. После концерта одржан је пријем у Резиденцији амбасадора Србије на Замалеку.

Бројна египатска публика имала је прилике да чује врхунско извођење композиција Ј. Баха, М. Клементија, Р. Шумана, Ф. Листа и Ђ. Лигетија. 

Пријему који је приредио амбасадор Драган Бисенић у својој Резиденцији, одазвали су се бројни гости: високи египатски званичници, представници дипломатског и војног кора, угледне личности из интелектуалног, политичког, пословног, уметничког и јавног живота Египта, као представници медија и српске дијаспоре у Каиру.

Следећег дана, 9. фебруара, исти догађај је организован у Александријској опери уз присуство званичника Александријског говернората, представника дипломатско-конзуларног кора и бројних угледних личности из Александрије.

Фото галерија