Printer Friendly Version Ambasada Srbije na humanitarnom bazaru @ 9 December 2014 02:42 PM

Ambasada Srbije u Kairu veoma uspešno je učestvovala na tradicionalnom Evropskom humanitarnom božićnom bazaru koji je održan u Kairu, 6. decembra 2014.
Ambasada Republike Srbije u Kairu ove godine je predstavila nacionalne srpske proizvode, hranu i pića kao i nacionalnu kuhinju. Posetiocima su na raspolaganju bili i turistički i drugi informativni materijali o Srbiji.
Nastup Ambasade RS pomogao je veliki broj preduzeća i pojedinaca iz Srbije: „Jomil“ – Beograd, INSA – Beograd, JU Keops – Kraljevo, „Dan graf“ – Beograd, „Agent plus“ – Beograd, „Zlatiborac“ – Beograd, destilerija „Zarić – Ivanjica“, vinarije: „Toplički vinogradi“ i Miomir Kovačević, „Mačkov podrum“ – Irig, „Stemina“ – Trstenik, „Braća Rajković“ – Aleksandrovac, Radošević – Banoštor, Čokot – Župa, Janko – Smederevo kao i Đorđe Janković, Goran Aleksić, Rade Veljković i Miroslav Milić. 
Prihod ostvaren od prodaja ulaznica, lutrije, poklona i donacija namenjen je  humanitarnim organizacijama u Egiptu, posebno onim za brigu o deci, ženama i starijim osobama.
Ambasada Srbije kontinuirano aktivno učestvuje u ovoj manifestaciji i zahvaljujući podršci kompanija i preduzeća iz Srbije kao i doprinosom zaposlenih u Ambasadi i njihovih porodica, prilog Ambasade Srbije posledljih godina uvećan je višestruko.

Foto galerija