Printer Friendly Version „Ničije dete“ dobitnik „Nedelje međunarodne filmske kritike“ na Kairskom međunarodnom filmskom festivalu @ 17 November 2014 06:17 PM

Egipatsko udruženje filmskih kritičara izabralo je srpski film „Ničije dete“ reditelja Vuka Ršumovića za dobitnika nagrade Shady Abdel Salam za najbolji film, kao i gruzijski film Brides kao dobitnika nagrade Fathy Farag za najbolji umetnički doprinos, na ceremoniji održanoj 16. novembra 2014. „Nedelje međunarodne filmske kritike“ u okviru 36. Kairskog međunarodnog filmskog festivala (od 9. do 18. novembra 2014).
Ahmed Hassouna, predsednik komisije za takmičenje, pomenuo da je bilo 500 prijavljenih filmova u fazi predselekcije i da je samo sedam izabrano u užoj konkurenciji. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ambasade Srbije u Kairu, kao i Mohsen Weefy, predsednik „Hedelje međunarodne filmske kritike“ i Khamis Elkhayaty, predsednik žirija sa članovima.

Аmbasada Srbije u Kairu je pre početka Festivala pozvala sve strane misije, prijatelje srpske ambasade u Kairu i predstavnike medija da obrate pažnju na film i prisustvuju njegovoj projekciji.
U odsustvu nagrađenog reditelja, pobedničku plaketu i diplomu primila je Marija Šošić, prvi sekretar za kulturu Ambasade Srbije u Kairu.
 

Foto galerija