Printer Friendly Version „Ничије дете“ добитник „Недеље међународне филмске критике“ на Каирском међународном филмском фестивалу @ 17 November 2014 06:14 PM

Египатско удружење филмских критичара изабрало је српски филм „Ничије дете“ редитеља Вука Ршумовића за добитника награде  Shady Abdel Salam за најбољи филм, као и грузијски филм Brides као добитника награде  Fathy Farag за најбољи уметнички допринос, на церемонији одржаној 16. новембра 2014. „Недеље међународне филмске критике“ у оквиру 36. Каирског међународног филмског фестивала (од 9. до 18. новембра 2014).
Ahmed Hassouna, председник комисије за такмичење, поменуо да је било 500 пријављених филмова у фази предселекције и да је само седам изабрано у ужој конкуренцији. Свечаности су присуствовали представници Амбасаде Србије у Каиру, као и Mohsen Weefy, председник „Hедеље међународне филмске критике“ и Khamis Elkhayaty, председник жирија са члановима.
Амбасада Србије у Каиру је пре почетка Фестивала позвала све стране мисије, пријатеље српске амбасаде у Каиру и представнике медија да обрате пажњу на филм и присуствују његовој пројекцији.
У одсуству награђеног редитеља, победничку плакету и диплому примила је Марија Шошић, први секретар за културу Амбасадe Србије у Каиру.


Фото галерија