Printer Friendly Version Stipendije Republike Srbije za egipatske i palestinske kandidate, akademska 2014/15 @ 16 November 2014 09:29 AM

Povodom dodele stipendija u okviru projekta "Svet u Srbiji" egipatskoj kandidatkinji Phepy Gamil Anwar Dawod, asistentu-predavaču na Katedri za biohemiju Medicinskog fakulteta Ain Šams Univerziteta, kao i palestinskim kandidatima Bayan Asha i Fadwa Saqer, u Rezidenciji ambasadora Srbije Dragana Bisenića organizovana je svečana ceremonija 13. novembra 2014. godine.
Svečanosti su prisustvovali istaknuti vladini zvaničnici iz Ministarstva visokog obrazovanja Egipta, Ministarstvа kulture Egipta i Ambasade Palestine u Kairu, kao i istaknute ličnosti iz akademskih, kulturnih i medijskih krugova.
Projekat "Svet u Srbiji" namenjen je studentima iz država članica i država posmatrača Pokreta nesvrstanih.
Imajući u vidu višedecenijskо prijateljstvo između Srbije i Egipta kao i Srbije i Palestine, Republika Srbija poziva Egipat i Palestinu da predlože svoje nadarene mlade ljude da studiraju u Republici Srbiji, svake školske godine počev od  septembra 2010. gгodine. Više desetina egipatskih i palestinskih studenata usavršilo je svoje specijalizacije u okviru ovog programa.

Foto galerija