Printer Friendly Version Стипендије Републике Србије за египатске и палестинске кандидате, академска 2014/15 @ 16 November 2014 09:27 AM

Поводом доделе стипендија у оквиру пројекта "Свет у Србији" египатској кандидаткињи Phepy Gamil Anwar Dawod,  асистенту-предавачу на Катедри за биохемију Медицинског факултета Аин Шамс Универзитета, као и палестинским кандидатима Bayan Asha и Fadwa Saqer, у Резиденцији амбасадора Србије Драгана Бисенића организована је свечана церемонија  13. новембра 2014. године.
Свечаности су присуствовали истакнути владини званичници из Министарства високог образовања Египта, Министарства културе Египта и Амбасаде Палестине у Каиру, као и истакнуте личности из академских, културних и медијских кругова.
Пројекат "Свет у Србији" намењен је студентима из држава чланица и држава посматрача Покрета несврстаних.
Имајући у виду вишедеценијско пријатељство између Србије и Египта као и Србије и Палестине, Република Србија позива Египат и Палестину да предложе своје надарене младе људе да студирају у Републици Србији, сваке школске године почев од  септембра 2010. године. Више десетина египатских и палестинских студената усавршило је своје специјализације у оквиру овог програма.

Фото галерија