Printer Friendly Version Film "Krugovi" učestvovao na kairskom filmskom festivalu „Šesta panorama evropskog filma”, od 27. novembra do 7. decembra 2013 @ 10 December 2013 01:15 PM

Filmska publika imala je priliku da na kairskom filmskom festivalu “Šesta panorama europskog filma”, održanom od 27. novembra do 7. decembra 2013, pogleda dramski film "Krugovi" u režiji Srdana Golubovića.
Tokom festivala film je prikazan nekoliko puta, u tri bioskopa: Plaza Movie Theatre - Sheikh Zayed, Odeon - central Cairo i Galaxy - Manial. Završnom prikazivanju filma prisustvovali su predstavnici Ambasade Republike Srbije u Kairu, predstavnici Međunarodnog filmskog festivala Misr, ličnosti iz ovdašnjih akademskih krugova, veliki broj studenata i novinara kao i srpska zajednica koja živi u Egiptu.
Opširnije…
Film "Krugovi" inspirisan je događajem koji se desio tokom rata u Bosni 1993. Оsvojio je posebnu nagradu žirija u međunarodnoj konkurenciji igranog filma na Filmskom festivalu Sundance 2013, tokom kojeg je premijerno izveden. Film je izabran za srpskog kandidata za 86. dodjelu nagade Oscar za najbolji strani film. Osvojio je glavnu nagradu Ekumenskog žirija na 63. Berlinskom filmskom festivalu kao i na Međunarodnom filmskom festivalu Golden Apricot 2013 u Jerevanu i Grand Prix 2013 CinЕasta Festival.