Printer Friendly Version Филм "Кругови" учествовао на каирском филмском фестивалу „Панорама европског филма“, од 27. новембра до 7. децембра 2013 @ 10 December 2013 01:12 PM


Филмска публика имала је прилику да на каирском филмском фестивалу „Шеста панорама европског филма“, од 27. новембра до 7. децембра 2013, погледа драмски филм "Кругови" у режији Срдана Голубовића.
Током фестивала филм је приказан неколико пута, у три биоскопа: Plaza Movie Theatre - Sheikh Zayed, Odeon - central Cairo и Galaxy - Manial. Завршном приказивању филма присуствовали су представници Амбасаде Републике Србије у Каиру, представници Међународног филмског фестивала Misr, личности из овдашњих академских кругова, велики број студената и новинара као и српска заједница која живи у Египту.
Опширније...
Филм "Кругови" инспирисан је догађајем који се десио током рата у Босни 1993.
Освојио је посебну награду жирија у међународној конкуренцији играног филма на Филмском фестивалу Sundance 2013, током којег је премијерно изведен. Филм је изабран за српског кандидата за 86. доделу нагаде Оскар за најбољи страни филм. Освојио је главну награду Екуменског жирија на 63. Берлинском филмском фестивалу као и на Међународном филмском фестивалу Golden Apricot 2013 у Јеревану и Grand Prix 2013 CinEast Festival.