Printer Friendly Version Стратешко партнерство нове авио-компанију “Ер Србија” и “Етихад” @ 4 August 2013 01:29 PM

Вицепремијер Републике Србије Александар Вучић и први човек авио-компаније “Етихад” Џејмс Хоган потписали су 1. августа 2013. у Београду Споразум о стратешком партнерству, којим је Србија добила нову авио-компанију “Ер Србија”, а “Етихад” постао власник 49 одсто српског авио-превозника “Јат ервејза“.

Национална авио-компанија Србије сада има ново име, уместо “Јат ервејз”, зваће се “Аир Сербиа” (“Ер Србија”).....

Према рецима Вицепремијера Вучића, “Ер Србија” ће до краја године учинити Србију лидером у региону и постати најмоћнија у радијусу земаља са готово 100 милиона становника.

„Данас велики и важан дан за Србију, јер ће српски авион бити постављен на писту за узлетање, а уговор са Етихадом, агенцијом Уједињених Арапских Емирата, ће Србији омогућити технолошко и пословно окружење у којем ће 30 милиона путника добити поузданог превозника до значајних дестинације Европе и света“, поруцио је Вицепремијер.

Вучић је рекао да Србија мора да оправда поверење, јер ће се од данас рад мерити по критеријумима најразвијенијег дела света.

Нове дестинације укључују Абу Даби, као и летове за Бањалуку, Бејрут, Букурешт, Каиро, Кијев, Љубљану, Праг, Софију, Варну и Варшаву.