Printer Friendly Version Strateško partnerstvo nove avio-kompaniju “Er Srbija” i “Etihad” @ 4 August 2013 01:22 PM

Vicepremijer Republike Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek avio-kompanije “Etihad” Džejms Hogan potpisali su 1. avgusta 2013. u Beogradu Sporazum o strateškom partnerstvu, kojim je Srbija dobila novu avio-kompaniju “Er Srbija”, a “Etihad” postao vlasnik 49 odsto srpskog avio-prevoznika “Jat ervejza“.

Nacionalna avio-kompanija Srbije sada ima novo ime, umesto “Jat ervejz”, zvaće se “Air Serbia” (“Er Srbija”).....

Prema recima Vicepremijera Vučića, “Er Srbija” će do kraja godine učiniti Srbiju liderom u regionu i postati najmoćnija u radijusu zemalja sa gotovo 100 miliona stanovnika.

„Danas veliki i važan dan za Srbiju, jer će srpski avion biti postavljen na pistu za uzletanje, a ugovor sa Etihadom, agencijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, će Srbiji omogućiti tehnološko i poslovno okruženje u kojem će 30 miliona putnika dobiti pouzdanog prevoznika do značajnih destinacije Evrope i sveta“, porucio je Vicepremijer.

Vučić je rekao da Srbija mora da opravda poverenje, jer će se od danas rad meriti po kriterijumima najrazvijenijeg dela sveta.

Nove destinacije uključuju Abu Dabi, kao i letove za Banjaluku, Bejrut, Bukurešt, Kairo, Kijev, Ljubljanu, Prag, Sofiju, Varnu i Varšavu.