| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Недеља - четвртак  9:00 – 16:00 часова


Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак и среда 10.00 - 13.00 часова

Празници

Адреса
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
КАИРО
ЕГИПАТ

Телефон: + 202 / 2735-40-61 Локација/Мапа
Телефон: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Конзуларна надлежност
Факс:       + 202 / 2735-39-13 Почасни конзули
E-mail: serbia@serbiaeg.com;  embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Веб сајт: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Лични изасланик председника Сисија у Амбасади Србије

Eгипатски председник Сиси послао је 14. о.м. личног изасланика (Chamberlain of the Presidency) у Амбасаду Р. Србије у Каиру са циљем да пренесе честитке поводом обележавања државног празника Републике Србије – Сретења.
Амбасадор Ј. Вукадиновић је у разговору са високим гостом изразио спремност за продубљивање односа две земље у свим сферама, апострофирајући сарадњу у области спорта у наредном периоду и потребу интензивирања активности на економском и културном плану.
Анализирана је и тренутна политичка и безбедносна ситуација у Египту у светлу предстојећих председничких избора.


Дан државности 2018. и Дан војске Србије

Каиро, 11.фебруар 2018 – Поводом Дана државности и Дана војске Републике Србије, Југослав Вукадиновић, амбасадор републике Србије, и потпуковник Звездан Кричак, изасланик одбране, били су домаћини пријема у хотелу Мариот у Каиру 11. фебруара 2018., коме је присуствовало више од 200 гостију као што су високи званичници владиних институција, војске, полицијски генерали, представници МФА Египта, представници грчке и коптске цркве, чланови дипломатског и војно-дипломатског кора, представници из области интелектуалног, политичког, пословног, уметничког и медијског живота, као и српске заједнице у Каиру.


Фото галерија


ОБАВЕШТЕЊЕ О СТУПАЊУ НА СНАГУ ОДЛУКA О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ЗА НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН

Одлука Владе Р. Србије о укидању  виза за носиоце обичних ПИ Исламске Републике Иран ступила је на снагу 2. септембра 2017. године.
Одлука Владе Исламске Републике Иран о укидању виза за носиоце обичних ПИ Републике Србије ступила је на снагу 1. новембра 2017.године.
Од ових датума носиоци обичних пасоша Републике Србије и Исламске Републике Иран имају право на улазак, транзит и боравак на територији друге земље без визе у трајању до 30 дана.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова