| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Недеља - четвртак  9:00 – 16:00 часова


Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак и среда 10.00 - 13.00 часова

Празници

Адреса
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
КАИРО
ЕГИПАТ

Телефон: + 202 / 2735-40-61 Локација/Мапа
Телефон: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Конзуларна надлежност
Факс:       + 202 / 2735-39-13 Почасни конзули
E-mail: serbia@serbiaeg.com;  embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Веб сајт: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Учешће Амбасаде Републике Србије на хуманитарном Европском базару 2018 у Каиру

Амбасада Републике Србије је 08.12.2018, учествовала на Европском божићном базару који се годинама уназад традиционално одржава у Каиру. Европски базар представља манифестацију хуманитарног карактера, имајући у виду да је целокупан приход остварен продајом припремљених производа намењен бројним хуманитарним организацијама у Египту, превасходно онима које воде бригу о деци, женама и старијим лицима. Овом приликом су представљени традиционални прехрамбени производи српске кухиње и напици за које су посетиоци манифестације показали изузетно интересовање.
Представљање Амбасаде на овогодишњем Базару је реализовано и подржано од стране председника Скупштине града Јагодине, Драгана Марковића Палме и "MESOPROMET COMPANY" из Јагодине.


Сајам наоружања и војне опреме "EDEX 2018" у Каиру

Под покровитељством ПР АР Египат, Абдел Фатах Ал-Сисија, у периоду од 03.12.-05.12.т.г., одржан је први Сајам наоружања и војне опреме "EDEX 2018" у Каиру. Сајам је представљао глобалну платформу за приказивање најновијих војних технологија и наоружања земаља учесница, као и најмодернијих технологија одбрамбене индустрије у свету. Овом приликом је афирмисана позиција Египта као водеће земље у овом делу света са могућношћу организовања међународних војних активности на највишем нивоу које  истовремено  јачају стратешку улогу коју Египат има у региону и потврђују допринос очувања свеукупне регионалне и међународне  безбедности и стабилности. Више од 373 компанија из различитих земаља света је представило спектар своје војне производње уз елаборирање о развоју догађаја у индустрији, начинима пословања и развијања партнерства за будуће сарадње. Овогодишњем сајму су присуствовали представници Р. Србије "YUGOIMPORT SDPR J.P." као и представници компаније  „Vlatakom“ којима је амбасада Р.Србије у Каиру пружила потребну помоћ и подршку.

 


Званична посета Њ.Е. С. Шукрија Р. Србији 27-28 новембар

Председник Републике Србије Александар Вучић се састао 28.11.т.г., са министром спољних послова Арапске Републике Египат Самихом Шукријем којом приликом  се разговарало о начинима развијања билатералних односа две земље које вежу дугогодишњи пријатељски односи. Током разговора две стране су се сложиле да је неопходно уложити напоре како би се унапредиле и прошириле разне области сарадње као што су економија, туризам, грађевинарство, пољопривреда и водопривреда, све до области војно-техничке сарадње. Како је договорено, у првој половини наредне године одржаће се први састанак Мешовитог комитета у циљу јачања привредне сарадње, имајући у виду да је ниво робне размене у прошлој години износио свега 70 милиона долара. Саговорници су изразили жељу за успостављањем директног лета између главних градова, Каира и Египта, који би допринео оснаживању веза ове две државе. Шеф египатске дипломатије је истакао да египатско тржиште нуди велике економске могућности за српске компаније, док је, ПР Вучић, са друге стране, упутио позив пословним људима Египта да на најбољи начин искористе пословне услове у Србији. Како обе државе представљају стуб стабилности региона на којима се налазе, ПР Вучић је изразио наду да ће Египат наставити да уважава интересе Србије у међународним организацијама.
Шефови дипломатија Србије и Египта, Њ.Е. Ивица Дачић и Њ.Е. Самих Шукри су разматрали напредак у билатералним односима између двеју земаља. Током другог дана званичне посете Србији, министар Шукри је учествовао на округлом столу заједно са бизнисменима и власницима највећих српских компанија. Министри су овом приликом потписали  Меморандум о разумевању између Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије и Института за дипломатске студије Министарства спољних послова Арапске Републике Египат, док су министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар Шукри потписали Меморандум о разумевању о сарадњи у областима омладине и спорта између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства омадине и спорта Арапске Републике Египат. Обе стране су истакле да им је циљ унапређење билатералних односа између две државе које везује снажно пријатељство, обзиром да су Египат и бивша Југославија били оснивачи Покрета несврстаних земаља.  Министар Шукри се током своје званичне посете Србији састао са председницом Владе Републике Србије, Аном Брнабић и министром пољопривреде, шумарства и водопривреде, Браниславом Недимовићем.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова